неделя, 24 февруари 2008 г.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ВИЦЕШАМПИОН НА КРОС


На 23.02.2008г. в град Шумен се проведе държавното лично-отборно първенство по крос кънтри за всички възрастови групи. Отбора на universal беше представен от 4 състезателя, като най-предно класиране записа Цветан Цветанов. Той стана вицешампион при юношите младша възраст (4км). Шампион е Денислав Димитров (Сап. Баня),а бронза остана за Ерсел Васви (Нови Пазар)
Савина Стоянчова се нареди 4-та при девойките до 23год. като с това си класиране си осигури място в националния отбор за балканското първенство по крос в турския град Коджаели. Победител в тази възраст е Ваня Нетова (КЛАСА) следвана от съотборничката си Марина Петкова и Ивета Сотирова (Академик сф.)
Другите двама предтавители на universal също завършиха на 4 място. Симона Миланова остана на крачка от медалите при девойките младша възраст, а Димиър Тасев измина късата дистанция при мъжете от 4км за 14.29мин. и също е 4-ти. Шампион тук е най-добрия българки бегач в последните години Станислав Ламбев (Евър-Варна), негови подгласници са Йоло Николов (Мездра) и Калин Щърков (Локомотив сф)
снимки от състезанието може да видите в галерията.